Suriname

In maart zijn we ruim 3 weken in Suriname geweest. Mijn schoonzus en zwager wonen in Paramaribo en een vriend in Coronie. Een goede reden om eens een bezoekje te brengen aan Suriname.

Planning

Om heel eerlijk te zijn trok Suriname ons niet zo. Waarom zijn we dan toch gegaan? Jonathan was nog nooit bij zijn zus op bezoek geweest, ondanks dat zij er al ruim 15 jaar woont. En een goede vriend van ons vertrok voor een jaar naar Suriname.
Een goed excuus voor een verre reis.

Zodra de werelddeal-weken van de KLM beschikbaar waren checkten we de opties. We vonden een goede optie (€700 p.p.), maar een dag later toen we wilden boeken was de prijs opeens met €100 p.p. gestegen. Een flinke domper! Ik vertik het dan echt om een ticket te boeken als ik weet dat het een dag eerder €200 goedkoper was.
Nog eventjes doorzoeken en toen vonden we een vlucht van €614 bij SLM. Dit hebben we meteen geboekt. Van 7 t/m 30 maart zouden we naar Suriname gaan.

Mijn schoonzus en zwager waren superblij dat we een keer langskwamen en hadden allemaal ideeën voor ons. Ze regelden uitjes, logeeradressen, lekkere etentjes en nog veel meer. Superfijn!

Wat hebben we gedaan in Suriname?

  • Paramaribo, Fort Zeelandia;
  • Galibi, zeeschilpadden;
  • Binnenlanden, jungle;
  • Coronie;
  • Nickerie.

Hoe was het?

Natuurlijk ga ik in andere artikelen nog wat uitgebreider vertellen wat we hebben gedaan en hoe het is bevallen, maar hier alvast een kleine conclusie.

Er zijn aantal dingetjes die hier heel anders zijn dan in Nederland. Ondanks dat we dezelfde taal spreken, hebben we gemerkt dat je elkaar toch niet altijd begrijpt en de meesten hebben een heel andere belevenis van tijd. Een klein voorbeeldje in Nederland gaat de bus volgens een schema, in Suriname vertrekt de bus als die vol is. Het kan dus zo maar zo zijn dat je een uur zit te wachten in de bus.

Maar de natuur maakt alles weer goed. Het is echt prachtig. De oneindige bossen, de jungle, de Suriname rivier, de wilde beesten en het lekkere eten.

Ben jij weleens in Zuid-Amerika en/of Suriname geweest? Wat zijn jouw ervaringen?

 

 

2 gedachten over “Suriname

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s