Hotspot: SS Rotterdam

Wil je een keer wat anders dan een drankje in het centrum van Rotterdam? Ga dan eens naar het ss Rotterdam (stoomschip Rotterdam).

SS Rotterdam Hotspot (diabeetopreis)

Op het ss kan je slapen, eten, evenementen bijwonen en zelfs trouwen.
Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Het ss Rotterdam ligt permanent aangemeerd in Rotterdam (zuid).

Twee jaar geleden hebben wij hier een keer overnacht. Ik had het als verrassing geboekt voor onze trouwdag en het is heel goed bevallen! Vooral het ontbijt was echt fantastisch, je kon het zo gek niet bedenken of je kon het pakken.

Geregeld nemen we vrienden of familieleden van buiten de stad mee naar het ss. Zo ook vorige week toen het zulk lekker weer was.

Uitzicht vanaf het ss Rotterdam

Skyline RotterdamUitzicht SSUitzicht SS RotterdamSS Rotterdam Erasmusbrug

Vanaf de boot heb je een mooi uitzicht op Rotterdam, zo zie je onder andere de Euromast, de Erasmusbrug en de fietstunnel.

Lido Terras

Bij Lido kan je binnen en buiten ontbijten, als je hier slaapt of op basis van beschikbaarheid tussen 6:30 en 10:00 uur. In het weekend mogen alleen slaapgasten komen ontbijten.
Ook kan je hier lunchen en dineren. Je betaalt door de locatie wel iets meer voor het eten.

SS Rotterdam   Zwembad ss

Samen met Jonathan en mijn schoonmoeder gingen we een kopje thee drinken op het Lido Terras (open bij mooi weer tussen 10:00 en 20:00 uur). Op het dek staan verschillende tafeltjes en er is een ondiep zwembad voor kleine kinderen of om eventjes pootje te baden.

Taartjes

Je kan verschillende taartjes bestellen, wij gingen voor de carrot cake en de chocolate fudge cake (€4,50 per taartje). Toen we 2 jaar geleden sliepen op de boot vonden we het personeel niet heel kundig en zelfs een beetje lomp. Maar het is duidelijk vooruit gegaan. Het personeel was snel en heel beleefd!

Gelukkig kan je meer doen dan taartjes eten op het schip, zo is er nog een ander restaurant, kan je een rondleiding krijgen, ontsnappen uit de escaperoom en nog veel meer. Kijk op de site van het ss voor alle mogelijkheden.

Bereikbaarheid en openingtijden

Adres: 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072AM Rotterdam

Auto: vlak voor het schip is een ruim parkeerterrein, kosten: €3,- per uur of €15,- voor een dagkaart (24 uur).
Watertaxi: de watertaxi zet je af op de boot, kosten: €4,50 per persoon.
Bus: vanaf CS Rotterdam stoppen de metro’s D en E richting Slinge of De Akkers op metrostation Rijnhaven. Daar stap je over op bus 77 met als eindhalte het ss Rotterdam. De bushalte ligt tegenover het schip.

Kijk hier voor de verschillende openingstijden.

Vind jij Rotterdam een leuke stad? Ben je wel eens op het ss geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s